Wil je meer informatie ontvangen over de Kiosk?

Vul hieronder je e-mailaderes in.

Vul hiernaast je e-mailaderes in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Welke veranderingen zijn er door de coronapandemie geweest in de horeca?

13 februari, 2023

Veranderingen door de pandemie

De horeca is een sector die hard getroffen is door de coronapandemie. Restaurants, cafés en bars waren gedwongen om te sluiten of hun diensten te beperken om de verspreiding van het virus te voorkomen. Dit heeft geleid tot veel veranderingen in de manier waarop de horeca werkt. Gelukkig hebben veel bedrijven innovaties geïntroduceerd om aan de nieuwe normen te voldoen. In deze blog zullen we de voordelen van de veranderingen en innovaties in de horeca bespreken.

Foto in horeca van een mobiel die een QR code scant.


Bestelzuilen

Bestelzuilen zijn een van de meest opvallende innovaties in de horeca. Deze apparaten zijn een uitstekende manier om de efficiëntie en snelheid van het bestellen te verbeteren, terwijl de sociale afstand wordt gehandhaafd. Door het gebruik van bestelzuilen kunnen klanten eenvoudig hun bestellingen plaatsen zonder contact te hebben met andere klanten of obers. Dit minimaliseert het risico op besmetting en biedt een veiligere manier van bestellen.

Bovendien kunnen bestelzuilen de werkdruk van obers verminderen. Dit komt omdat obers minder tijd besteden aan het opnemen van bestellingen en meer tijd hebben om te zorgen voor een betere service en ervaring voor de klanten. Het gebruik van bestelzuilen kan dus bijdragen aan een betere klanttevredenheid en hogere omzetten voor de horeca.

QR-code bestellingen

Een andere innovatie in de horeca is het gebruik van QR-codes voor het bestellen van voedsel en drank. Met QR-code bestellingen kunnen klanten hun bestellingen plaatsen door simpelweg een QR-code op hun tafel te scannen met hun smartphone. Dit minimaliseert het contact tussen klanten en obers en verbetert de veiligheid van klanten. Bovendien kan dit leiden tot minder wachttijden en een snellere service voor klanten.

Contactloze betalingen

Een andere belangrijke innovatie in de horeca als gevolg van de pandemie is contactloze betalingen. Dit is een belangrijke maatregel om het risico op besmetting te verminderen en de veiligheid van klanten te waarborgen. Contactloze betalingen kunnen worden gedaan via kaarten, mobiele telefoons of andere digitale apparaten. Door het gebruik van contactloze betalingen hoeven klanten geen geld of kaarten uit te wisselen met obers of kassamedewerkers. Dit vermindert de kans op besmetting en maakt het betalen sneller en efficiënter.

Foto van een bestelzuil in een horecazaak.

Afhalen en bezorgen

Afhalen en bezorgen zijn ook innovaties die zijn ontstaan in de horeca als gevolg van de pandemie. Deze diensten bieden klanten de mogelijkheid om van hun favoriete restaurants te genieten zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn. Restaurants hebben hun processen aangepast om afhalen en bezorgen mogelijk te maken en zo hun omzet op peil te houden.

Kortom, de corona pandemie heeft geleid tot veel innovaties in de horeca. Bestelzuilen, contactloze betalingen, QR-code bestellingen en afhalen/bezorgen zijn enkele van de innovaties die horeca-zaken hebben geïntroduceerd om te voldoen aan de nieuwe normen van veiligheid en hygiëne. Deze innovaties hebben niet alleen geholpen om de verspreiding van het virus te voorkomen, maar ook om de efficiëntie en klanttevredenheid te verbeteren.

Daan van Hoof - Onesix
Daan van Hoof

Daan is als Head of Marketing werkzaam bij Onesix. Deze nieuwssite biedt relevante artikelen voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in horeca, retail en speelparken.