Wil je meer informatie ontvangen over de Kiosk?

Vul hieronder je e-mailaderes in.

Vul hiernaast je e-mailaderes in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Unieke tips voor de prijzen van je Menu

23 februari, 2021

Concrete tips voor de prijzen op je menu

De prijzen op je menukaart zijn van essentieel belang voor het succes van je restaurant: zijn ze te hoog, dan bestelt niemand je gerechten, maar zijn ze te laag, dan genereer je onvoldoende inkomsten om de kosten te dekken. Gelukkig kunnen wij op basis van 10.000+ transacties een goede analyse maken over de bepaling van de perfecte prijzen.

We leren je de juiste menuprijzen berekenen, hoe je de prijzen interessanter kan laten lijken om zo je zaak een omzet boost te geven die het verdient. Laten we starten met upgraden van je menu pricing!

Menu overzicht bij een van onze klanten, Jumpsquare

Upgraden van de prijzen van je Menu

MenUpgrade is een manier om de prijzen op je menukaart onder een vergrootglas te leggen om te bekijken waar je de prijzen van je gerechten interessanter kan maken richting je gasten. Op basis van de data van je transacties kun je bepalen welke prijsweergave interessanter is voor jou als onderneming en welke klanten het fijnst vinden om te zien. Door middel van A/B testen hebben wij kunnen uitvogelen welke weergave beter is. Een voorbeeld is om geen € eurotekens toe te voegen aan je producten. Eurotekens zorgen ervoor dat gasten voor minder dure menu items kiezen.


Weet je wat de reden is?

Het euroteken zorgt ervoor dat je gasten nadenken over de prijs van het product en de daarbijbehorende uitgave. Alleen cijfers zorgen daarnaast voor veel meer rust op je menukaart, waardoor je gasten de beste keuze kunnen maken. Hieronder is een voorbeeld weergegeven.Onesix test het voor je, jij gebruikt de resultaten

Een succesvol onderzoek opgezet door Onesix, heeft aangetoond dat gasten significant meer monedas uitgeven als het menu geen eurotekens heeft. Één van de doelen van een restaurant is om de best mogelijke ervaring te geven aan haar gasten, ongeacht de prijs. Zodra je de prijs weglaat, zorgt dit dus voor een positief effect op de omzet & de klant ervaring.

Het verwijderen van eurotekens zal ervoor zorgen dat ze niet nadenken over hun uitgave maar dat ze zich focussen op het geweldige eten wat je serveert.


Plaatsing van de prijs

De plaatsing van de prijzen is daarnaast ook een belangrijke plek om je gasten een betere keuze te laten maken. Er zijn een aantal tips over de plaatsing die je snel kunnen helpen! Het ligt aan de strategie van je Restaurant of Quick-service zaak, de volgende punten werken niet goed als je jezelf als prijsvechter positioneert.

- Zet je prijzen niet in een aparte kolom
- Plaats de prijzen het liefst na de beschrijving van het gerecht
- Zorg dat je online omgeving (Online Kiosk of via een andere QR code) identiek is qua pricing.

Een betere klantervaring met Onesix

Als je menu geoptimaliseerd is, zal je merken dat je gasten hun bezoek als prettiger ervaren, er minder verwarring ontstaat, en je omzet direct zal stijgen. Er is echter nog één ding wat je niet over het hoofd mag zien: je menu online plaatsen. Veel mensen oriënteren zich online voordat ze ergens bestellen of gaan eten. Een belangrijk onderdeel is het bekijken van het menu en de prijzen.

Een geoptimaliseerd menu zal de ervaring van je gasten zonder twijfel verbeteren. Er zijn echter nog veel meer manieren om de klantervaring te verbeteren zoals de integratie van meerdere kassasystemen. Onesix biedt deze en nog vele andere functies die het leven van jou en jouw gasten makkelijker maken.

Klik op de onderstaande button om vrijblijvend advies te vragen of jouw gastervaring en hoe wij jou kunnen helpen.

Ik wil mijn gasten beter bedienen
Daan van Hoof - Onesix
Daan van Hoof

Daan is als Head of Marketing werkzaam bij Onesix. Deze nieuwssite biedt relevante artikelen voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in horeca, retail en speelparken.