Wil je meer informatie ontvangen over de Kiosk?

Vul hieronder je e-mailaderes in.

Vul hiernaast je e-mailaderes in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tips om meer uit je menu te halen

13 april, 2023

Een menu is nog belangrijker dan soms wordt gedacht

Een menu is niet alleen een lijst met gerechten, het is een belangrijk onderdeel van je zaak. Het kan de ervaring van je gasten maken of breken. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat je menu goed is ontworpen en effectief is. Hier zijn enkele tips om meer uit je menu te halen en je omzet te verhogen.

Foto van een bestelzuil, waarop een menu wordt weergegeven.


Highlight je meest winstgevende gerechten

Bepaal welke gerechten het meest winstgevend zijn voor jouw horeca zaak en zorg dat deze opvallen in het menu. Dit kan door middel van visuele cues, zoals een afbeelding, een pictogram of een kader. Het kan ook door middel van beschrijvingen, zoals 'Chef's specialiteit' of 'Populair bij onze gasten'.

Maak gebruik van visuals

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Afbeeldingen in je menu maken je gerechten visueel aantrekkelijk en maken het makkelijker om te kiezen. Om deze reden wordt je menu op de Kiosk altijd weergegeven door middel van afbeeldingen. Maar zorg er wel voor dat de afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn en de gerechten goed weergeven.

Experimenteer met prijzen

De prijs van een gerecht kan invloed hebben op de perceptie ervan. Een lage prijs kan de indruk wekken dat het gerecht van lage kwaliteit is, terwijl een hoge prijs kan afschrikken. Experimenteer daarom met prijzen om te kijken wat het beste werkt voor jouw menu. Let wel op dat de prijzen niet te hoog of te laag zijn in vergelijking met de rest van je menu.

Wist je dat? In het dashboard van de Onesix Kiosk kan je ook makkelijk zien welke producten het beste verkopen!

Speel in op seizoenen of trends

Door in te spelen op seizoenen en trends kun je je menu up-to-date houden en gasten blijven verrassen. Bied bijvoorbeeld gerechten aan die passen bij het seizoen of de tijd van het jaar. Of voeg gerechten toe die inspelen op trends, zoals plantaardige gerechten of gerechten die passen bij bepaalde diëten.

Fotoshoot van een hamburger met een drankje.

Houd het simpel

Een van de grootste fouten die horeca zaken maken, is dat ze te veel opties bieden in hun menu. Dit kan overweldigend zijn voor gasten en leiden tot keuzestress. Houd je menu daarom eenvoudig en beperk het aantal opties. Zorg er ook voor dat het gemakkelijk te lezen en te begrijpen is.

Test je menu

Voer regelmatig tests uit om te kijken welke gerechten goed verkopen en welke niet. Analyseer ook welke gerechten het minst verkopen en overweeg om deze van je menu te halen. Door regelmatig te testen en te evalueren kun je je menu blijven verbeteren en aanpassen aan de behoeften en voorkeuren van je gasten.

Een goed ontworpen menu kan een krachtig hulpmiddel zijn om je zaak te laten groeien en succesvol te maken. Door gebruik te maken van deze tips kun je meer uit je menu halen en de omzet van je zaak verhogen. Het is belangrijk om je menu regelmatig te evalueren en te testen om ervoor te zorgen dat het relevant blijft voor je gasten en aantrekkelijk blijft voor nieuwe klanten. Het optimaliseren van je menu is een continu proces, maar het kan leiden tot meer tevreden gasten, terugkerende klanten en een succesvolle onderneming.

Casper de Vries - Onesix
Casper de Vries

Casper is als Marketing stagiair werkzaam bij Onesix. Deze nieuwssite biedt relevante artikelen voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in horeca, retail en speelparken.