Wil je meer informatie ontvangen over de Kiosk?

Vul hiernaast je e-mailaderes in.

Vul hieronder je e-mailaderes in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Horeca Trends 2023: Culinaire Innovaties in Volle Bloei

17 augustus, 2023

Horeca Trends 2023 in de Schijnwerpers

Het jaar 2023 markeert een tijd van opwindende evolutie in de horecabranche, waarbij nieuwe trends de culinaire wereld transformeren en gasten een verrukkelijke ervaring bieden. Als prominente speler in horeca-innovatie, willen we bij Onesix enkele opmerkelijke trends belichten die momenteel de smaakpapillen van klanten prikkelen en de bedrijfsstrategieën herdefiniëren.

Foto van eten maken


Duurzaamheid als Hoeksteen

In dit tijdperk van verantwoord consumeren heeft duurzaamheid een prominente plaats ingenomen. Restaurants zetten zich in 2023 nog sterker in om voedselverspilling te minimaliseren, lokale en seizoensgebonden ingrediënten te benutten, en plantaardige opties te omarmen. Duurzaamheid strekt zich zelfs uit tot verpakkingskeuzes en technologieën.

Avontuurlijke en Etnische Keukens

Gasten zijn steeds vaker op zoek naar buitengewone en onverwachte smaakervaringen. Etnische gerechten, streetfood en vernieuwende culinaire fusies nemen in 2023 de leiding. Horecabedrijven omarmen deze trend door hun menu's uit te breiden met gedurfde, wereldse smaken die de zintuigen prikkelen.

Gezondheid en Welzijn

Bewuste consumenten streven naar evenwichtige keuzes, zelfs tijdens het uit eten gaan. Dit jaar zien we een grotere nadruk op gezonde gerechten, biologische ingrediënten en allergenenvrije opties. Bestelzuilen kunnen hierbij helpen door duidelijke informatie te verstrekken over voedingswaarden en allergenen.

Innovatieve Drankjes

De drankjeskaart zal worden getransformeerd met creatieve cocktails, mocktails en alcoholvrije alternatieven. Kruideninfusies, huisgemaakte siropen en gedurfde smaakcombinaties zullen de norm zijn.

twee innovatieve drankjes

Culinaire Ontdekkingen via Social Media

In 2023 speelt social media een cruciale rol bij het ontdekken van culinaire pareltjes. Potentiële gasten doen uitgebreid onderzoek via platforms zoals Instagram, Facebook en TikTok alvorens een restaurant te bezoeken. Het delen van smaakvolle foto's en video's van gerechten creëert anticipatie en vormt mede de reputatie van eetgelegenheden.

Personalisatie via Technologie

Bestelzuilen zijn in rap tempo gewild geworden binnen de horeca. Gasten kunnen hun bestellingen in 2023 op maat maken, rekening houdend met hun smaak en voorkeuren. Deze technologieën stellen horecabedrijven in staat om klantgegevens te gebruiken en persoonlijke aanbevelingen te doen, wat de algehele eetervaring aanzienlijk verbetert.

Als we deze opmerkelijke trends in ogenschouw nemen, wordt het duidelijk dat 2023 een opwindend jaar is voor de horecabranche. Duurzaamheid wordt diep verankerd in het DNA van restaurants, technologieën zoals bestelzuilen zorgen voor een gepersonaliseerde beleving, en gasten worden uitgenodigd om wereldse smaken te verkennen. Social media dient als een virtueel podium voor het delen van culinaire avonturen en het bouwen van een digitale gemeenschap van fijnproevers. Als horeca-ondernemer is het slim om nu in te spelen op deze dynamische trends om een onweerstaanbare culinaire ervaring te bieden en de verwachtingen van hun gasten te overtreffen.

Daan van Hoof - Onesix
Daan van Hoof

Daan is als Head of Marketing werkzaam bij Onesix. Deze nieuwssite biedt relevante artikelen voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in horeca, retail en speelparken.

Instagram - Brix Templates
Hamburger instagram Onesix
Instagram - Brix Templates
Kiosk Pro 8Tea5 - Onesix
Instagram - Brix Templates
Premium Kiosk bij Punjabi Food - Onesix
Instagram - Brix Templates
Touch bestelzuil onesix
Instagram - Brix Templates