Wil je meer informatie ontvangen over de Kiosk?

Vul hieronder je e-mailaderes in.

Vul hiernaast je e-mailaderes in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bestelzuil van McDonalds vs Onesix Kiosk

25 maart, 2021

De bestelzuil als essentieel onderdeel binnen Fastfood restaurants

Het grootste deel van de ondernemers die een fast-food onderneming starten, hebben ooit wel eens gekeken naar het gebruik van een bestelzuil. Tegenwoordig is een bestelzuil, of een soortgelijke oplossing niet meer weg te denken uit een fast-service restaurant. Met een bestelzuil voeg je namelijk een verkoopkanaal toe en zorg je dat jouw klanten altijd bedient worden. Een bestelzuil zorgt ervoor dat de rijen bij kassa's minder lang worden, en de klanten uiteindelijk sneller hun eten en drinken krijgen. Als ondernemer is dit een hele efficiënte en productieve werkwijze.

Aangezien wij steeds vaker de vraag krijgen of wij uit kunnen leggen wat het verschil is tussen onze bestelzuil en die van McDonalds, geven wij in dit artikel een beknopte samenvatting van de grootste verschillen.

Mitchell Warmerdam met de Onesix Kiosk. De kiosk is mobiel en dat laat Mitchell zien door de kiosk schuin te houden.

Innovatie in de vorm van een bestelzuil

Toen McDonald's in 2014 begon met de toevoeging van de kiosk in het restaurant, werd er een enorme stijging in omzet gezien. Veel restauranteigenaren zagen hoe goed dit systeem is voor de omzet van hun restaurants. Mede door deze introductie van McDonalds, zijn kleinere fastfood / fastservice restaurants gaan oriënteren naar soortgelijke oplossingen.  Hieronder gaan we uitleggen wat de verschillen en overeenkomsten zijn.

Stel je eigen menu samen

Bij de McDonalds bestelzuil is het heel makkelijk om je eigen menu samen te stellen. Je kiest welke burger je wilt, daarna krijg je de optie of je er frietjes of salade bij wilt, en tot slot wordt de keuze gemaakt of je er nog wat drinken bij wilt hebben. Dit is ook het geval bij de Onesix Kiosk. Een klant kiest een product, en kan heel erg gemakkelijk producten of menu items toevoegen. Een Burger menu met mayo en sambal? Het is een kwestie van producten combineren en extra mogelijkheden aanbevelen.

Het menu is volledig dynamisch, waardoor ieder product met elkaar gecombineerd kan worden. We hebben gelukkig al wat rare combinaties gezien dus wij staan nergens meer van te kijken.


Betalen kan ook aan de Kiosk

Nadat een bestelling is geplaatst bij de McDonalds bestelzuil, kan de klant op het betaalknopje klikken, om vervolgens met pinpas de betaling af te handelen. Bij de Onesix Kiosk is dit ook het geval, de klant kan allerlei producten toevoegen aan het menu die hij heeft samengesteld, en kan dit vervolgens betalen via de pin terminal die aan de Kiosk vastzit. Het voordeel hiervan is dat er geen rij kan ontstaan aan de bar van je restaurant. Makkelijk toch!

Investering

Zoals ondernemers zichzelf kunnen voorstellen, liggen de investeringen en optie prijzen van een bestelzuil van McDonalds enorm hoog. Naar verwachting zal de investering van 1 bestelzuil tussen de €15.000 - €20.000,- uitkomen, afhankelijk van het aantal extra opties. Voor kleinere fastfood restaurants ligt de terugverdientijd dan echt té ver in de horizon om deze oplossing in hun zaak te gebruiken.

De investering die nodig is om de voordelen van de bestelzuil van Onesix te proberen zijn 0 euro. Onesix biedt iedere ondernemer de mogelijkheid om een bestelzuil 30 dagen te testen zonder een investering te doen. Wanneer de ondernemer na de 30 daagse test-fase tevreden is, zal de investering uitkomen op 1.950,-. Dat is nogal een groot verschil.

Verplaatsbare Kiosk

McDonalds heeft hetzelfde bestelsysteem nu al ongeveer 7 jaar, en heeft in de tussentijd weinig nieuwe hardware features toegevoegd. De bestelzuil van McDonald's is heel erg herkenbaar. De bestelzuilen van McDonalds staan vaak op 1 vaste locatie in het restaurant, vlak voor de kassa.

Onesix Kiosk daarentegen, is als enige in de markt verplaatsbaar en makkelijk te verschuiven. Wil je je de Kiosk even tijdelijk verplaatsen omdat het buiten lekker weer is, en heel veel klanten op het terras zitten? Dit kan allemaal heel gemakkelijk en vergt alleen wat (kleine) spierballen. ‘s Avonds dient de bestelzuil wel opgeladen te worden, aangezien het op een sterke batterij werkt.

Grootte in scherm

Software technisch zijn er niet veel verschillen tussen Onesix Kiosk en de McDonalds Kiosk. Het grootste verschil zit 'm natuurlijk in de grootte van het scherm en installatie. Onesix Kiosk gebruikt een 12.9" scherm en is overal te plaatsen, waardoor je geen installatiekosten hebt. Een zuil als bij McDonalds is hoger in aanschaf maar heeft ook een groter scherm. Je bent daarom ook meer kwijt aan de installatie.


Ben je benieuwd welke groeimogelijkheden Onesix en Kiosk jouw zaak kan bieden? Vul je gegevens in via onderstaande button en check wat wij voor jouw zaak kunnen betekenen.

Ik wil mijn gasten beter bedienen
Daan van Hoof - Onesix
Daan van Hoof

Daan is als Head of Marketing werkzaam bij Onesix. Deze nieuwssite biedt relevante artikelen voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in horeca, retail en speelparken.