Wil je meer informatie ontvangen over de Kiosk?

Vul hieronder je e-mailaderes in.

Vul hiernaast je e-mailaderes in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bestelzuil vs QR code: wat werkt beter?

20 februari, 2021

Wat werkt beter?

De vraag die wij vaak krijgen van ondernemers is "wat zou beter werken, een bestelzuil of QR code". Het korte antwoord is: het is afhankelijk van je bedrijf en waar je naar op zoek bent. Beide technologieën hebben voordelen en nadelen. Daarom zou ik aan jou de vraag willen stellen: waar ben je naar op zoek?

In dit artikel leggen we uit waar jij als ondernemer het meeste baat bij hebt als je dergelijke oplossingen zoekt. We maken een korte analyse van de belangrijkste aandachtspunten van ondernemers, voor ondernemers.

Snelheid

Ben je op zoek naar snelheid? Daarmee doel ik op het versnellen van het bestelproces zodat je rijen kunt verkleinen en meer bestellingen kunt verwerken. In dat geval zie ik vaak dat een Kiosk beter werkt dan een QR code. Met een bestelzuil creëer je een extra verkoopkanaal waardoor je sneller bestellingen kunt aannemen. De reden dat QR codes hier minder geschikt voor zijn is omdat het vaak gepaard gaat met het bezorgen van bestellingen, wat weer tijd kost.

Winnaar: Kiosk 🥇

Hogere besteding

Als je wilt dat mensen gemiddeld meer besteden per bestelling, dan wordt de keuze iets lastiger. Zowel een QR code als een Kiosk kunnen geautomatiseerd upsellen, wat leidt tot een hogere besteding. Echter, de data van onze eigen Kiosk laat zien dat mensen meer besteden via de Kiosk ten opzichte van de QR code. Mijn gevoel zegt dat dit komt omdat het scherm groter is en mensen samen kunnen bestellen. Wanneer je gasten een bestelling doen op hun eigen mobiel, dan wordt dit vaak door één persoon gedaan. Bij een Kiosk kunnen mensen samen kijken en kiezen. Ik kan het nog niet onderbouwen met data, laten we hopen dat dat snel kan :)

Winnaar: Kiosk🥇

Een sfeerfoto van Onesix bestelzuil bij één van onze klanten; Pieperz

Investering

Dit is een binnenkopper, dat is natuurlijk de QR code. Het grootste voordeel van de QR code is dat er geen hardware aan te pas komt. De investering is een stuk lager, je kunt namelijk direct online aan de slag en dient alleen een aantal stickers in te kopen. Ben je benieuwd wat de investering van een bestelkiosk is? Hier zie je het.

Let wel op, de transactiekosten voor een QR code zijn vaak hoger dan bij een Kiosk. Ik kom vaak tegen dat ondernemers zich hier in vergissen. Onesix werkt samen met Adyen en op hun website kun je lezen dat online betalingen zoals iDEAL duurder zijn dan Maestro. Is de gemiddelde orderwaarde van jouw zaak lager dan €5,00? Dan zou ik een QR code niet adviseren, het is simpelweg te duur.

Winnaar: QR Code 🥇

Flexibiliteit

Door het Corona virus hebben wij zelf ondervonden dat je altijd flexibel moet blijven. Bij een (gedeeltelijke) lockdown wil je niet vast zitten dure vaste contracten. Onze producten zijn altijd maandelijks opzegbaar maar mocht je een Kiosk of QR Code ergens anders bestellen, zorg er dan voor dat je altijd kunt stopzetten. We zien in de industrie dat een Kiosk vaak met lange contracten gepaard gaan terwijl dat met een QR code makkelijker is.

Winnaar: QR Code 🥇

Besparing personeelskosten

De besparing op personeelskosten is in mijn opinie een lastige. Ik zie namelijk vaak dat een Kiosk zorgt voor meer bestellingen en dus ook meer drukte in de keuken. Daarnaast gaat een QR code vaak gepaard met vaker uitserveren aan tafel. Kortom: er is geen duidelijke winnaar. Beide opties kunnen zorgen voor een besparing op het personeel maar in alle eerlijkheid zie ik het niet vaak gebeuren, sorry 😉

Winnaar: Beide

Hygiene

Covid-19 heeft onze wereld veranderd, je gasten zijn dus meer op hun hoede als het aankomt op hygiene. Een Kiosk dat door meerdere mensen wordt aangeraakt is natuurlijk minder hygiënisch dan je eigen telefoon. Dit is dus een duidelijke win voor de QR Code.

Winnaar: QR Code 🥇

Conclusie

Ben je direct naar beneden gescrolled om de conclusie te lezen? Dat doe ik ook vaak 😉.
De conclusie luidt dat een Kiosk vaak wordt gekozen voor snelheid of een hogere besteding per klant. De QR code zie ik beter tot zijn recht komen bij horeca gelegenheden waar aan tafel wordt geserveerd. Een van de grootste voordelen van de QR code is dat het om een lagere investering gaat en het beter inspeelt op de wereld na Covid-19.

Zou je de Kiosk of QR code gratis willen proberen in jouw zaak? Je voelt 'm al aankomen, dat kan via deze pagina. Aarzel ook niet om te bellen voor een (digitale) kop koffie 👌

Mitchell Warmerdam - Onesix
Mitchell Warmerdam

Mitchell is de oprichter van Onesix. Deze nieuwssite biedt relevante artikelen voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in horeca, retail en speelparken.