Wil je meer informatie ontvangen over de Kiosk?

Vul hieronder je e-mailaderes in.

Vul hiernaast je e-mailaderes in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

QR Code: De voordelen van een Online Menu

16 februari, 2021

29% meer omzet door afbeeldingen te gebruiken

Steeds meer horecabedrijven zien de potentie dat het tonen van het menu in afbeeldingen een enorm effect heeft op de omzet. Gemiddeld verkopen afbeeldingen tot wel 29 procent meer, aldus een onderzoek bij Harvard Business Review.

In dit artikel leer je wat de voordelen van het gebruik van afbeeldingen binnen je menu zijn.


Een aantal visuele producten die de software tonen in de bestelzuil van Onesix

Bestellingen door middel van afbeeldingen

Tegenwoordig doet iedereen online aankopen. Of dit nu kleren, sportartikelen of boeken zijn, we zijn gewend om een online omgeving te gebruiken voor onze aankopen. Het is snel, overzichtelijk, visueel sterk en het is makkelijk te doen via je computer of smartphone. Dit is een trend die al lang gaande is aangezien er steeds meer mogelijk wordt om online je producten aan te bieden.

De manier waarmee online webshops hun producten aanbieden dmv afbeeldingen werd lange tijd niet opgenomen binnen de horecabranche. Gelukkig is het tij gekeerd en kijken horeca ondernemers naar de potentie van het tonen van de producten in hun eigen menu! Toch zijn er nog voornamelijk kleinere horeca ondernemingen die dit nog niet omarmen.


- Waarom omarmen horecabedrijven het gebruik van afbeeldingen niet?

- Waarom wordt er nog niet voor gekozen voor een visueel menu?

- Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Online Menu?


Ondernemers zien hun menu in alleen tekst goed genoeg

Een online menu dat afbeeldingen laat zien is relatief nieuw voor ondernemers. Ondernemers zijn bekend met thuisbezorgd, Uber Eats of andere marktplaatsen waar het menu in een lijst (alleen tekst) wordt getoond. De klant leest het menu en beslist op basis van de benaming en de omschrijving, terwijl ondernemers juist hun producten willen laten zien. Jammer van de gemiste potentie is dat, toch?!

Real time updaten van je menu

Een voordeel van het gebruik van een Online Menu via bijvoorbeeld een QR code is namelijk dat je in staat bent om het menu op eenvoudige wijze up te daten. Zo kan je bijvoorbeeld snel de prijzen, voorraad of add-ons wijzigen met behulp van een aantal klikken. Door de flexibiliteit van een Online Menukaart, zit jij sneller aan de knoppen als dat nodig is. Wel zo fijn! Hier proactief in zijn in plaats van een nee verkopen wordt nog onderschat. Naast de mogelijkheid om dus je klanten beter te bedienen, ben je zelf ook flexibeler.

Hogere omzet per order

Zorg voor een hogere omzet per order, door het gebruik van afbeeldingen en videos. Afbeeldingen en videos zorgen er simpelweg voor dat je tot wel 29 % meer omzet. Dit kan doordat gasten meer producten selecteren maar daarnaast ook add-ons en aanbevelingen toevoegen aan hun bestellingen. Door zelfs gebruik te maken van afbeeldingen voor je add-ons, ziet Onesix dat binnen sommige restaurant tot wel 43% meer add-ons worden geselecteerd.


Kosten van Online Menu

Ondernemers verwachten dat het veranderen van het menu naar een online versie met afbeeldingen, een te grote investering is. Ondanks de direct impact op de omzet wordt er vanwege de verandering en investering  dus niet op gehandeld. Dit terwijl er genoeg mogelijkheden zijn waarop er geen investering nodig is maar waar je een vast bedrag per transactie zou betalen.

Er hoeft dus geen initiële investering te zijn, wat in de huidige omstandigheden fijn is. Onesix biedt de mogelijkheid om zelf 30 dagen te testen of afbeeldingen een direct effect kan hebben op je zaak, zonder investering en geheel vrijblijvend!

Wat is de groei potentie van je eigen menu?

Iedere dag spreken we met ondernemers over het gebruik hiervan, plan een afspraak in en we helpen je graag met jouw zaak!

Klik op de onderstaande button om de potentie van jouw menu te leren kennen.

Ik wil mijn potentie weten
Daan van Hoof - Onesix
Daan van Hoof

Daan is als Head of Marketing werkzaam bij Onesix. Deze nieuwssite biedt relevante artikelen voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in horeca, retail en speelparken.