Wil je meer informatie ontvangen over de Kiosk?

Vul hiernaast je e-mailaderes in.

Vul hieronder je e-mailaderes in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bestelzuilen versus QR-Codes: De Toekomst van Bestellen in de Horeca

11 september, 2023

Innovaties in de Horeca

In een snel evoluerende horeca-industrie worden restauranthouders voortdurend geconfronteerd met nieuwe technologieën die het bestelproces voor hun klanten kunnen verbeteren. Twee van de meest besproken opties zijn bestelzuilen en QR-codes. Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen, maar welke is nu eigenlijk beter voor jouw horecazaak? Laten we eens dieper ingaan op deze vraag en de voor- en nadelen van elk systeem bekijken.

Scannen QR-code


Bestelzuilen: De Persoonlijke Touch

Bestelzuilen, ook wel Kiosken genoemd, bieden een unieke ervaring aan gasten. Ze stellen klanten in staat om rechtstreeks bij de Kiosk te bestellen en betalen, zonder dat ze hoeven te wachten op een ober of serveerster. Dit kan de efficiëntie van het bestelproces verbeteren en de wachttijd voor klanten verkorten. Voor horecagelegenheden met een drukke lunch- of dinerdienst kan dit een groot voordeel zijn.

Bovendien bieden bestelzuilen de mogelijkheid om gedetailleerde menu-informatie te tonen, zoals afbeeldingen van gerechten en gedetailleerde beschrijvingen. Dit kan de klant helpen bij het maken van weloverwogen keuzes en de kans op foutieve bestellingen verminderen.

QR-Codes: Gemak en Flexibiliteit

Aan de andere kant hebben we QR-codes, een eenvoudige en veelzijdige oplossing. Met een QR-code kunnen gasten eenvoudig hun smartphone gebruiken om toegang te krijgen tot het menu van het restaurant. Dit biedt een contactloze ervaring, wat vooral in deze tijd van hygiënebewustzijn van groot belang is.

QR-codes hebben ook het voordeel dat ze kosteneffectief zijn. In tegenstelling tot bestelzuilen, die een initiële investering kunnen vereisen, kunnen QR-codes meestal goedkoper worden geïmplementeerd. Voor een QR-code hebben je gasten wel hun eigen smartphone nodig, terwijl dit bij een Kiosk niet het geval is.

Hoewel beide systemen voordelen bieden voor de horeca, valt niet te ontkennen dat bestelzuilen een onderscheidende meerwaarde kunnen bieden voor jouw restaurant. Ze bieden niet alleen een persoonlijke touch en verbeterde efficiëntie, maar ook een geavanceerde ervaring die klanten kan aanspreken. Toch is de keuze uiteindelijk afhankelijk van je specifieke behoeften en budget. Het belangrijkste is om te luisteren naar de behoeften en voorkeuren van je klanten. Wat je ook kiest, beide technologieën hebben het potentieel om de toekomst van bestellen in de horeca vorm te geven, en het is aan jou om te beslissen welke het beste past bij jouw visie.

Tot slot kun je beide systemen ook combineren, waardoor je de voordelen van beide producten benut. Bij Onesix kun je bij kiezen voor een QR-code als extra optie bij een bestelzuil. Het voordeel hiervan is dat je hetzelfde systeem hebt voor beide producten, wat gemakkelijk is bij bijvoorbeeld menu-aanpassingen. Wil je meer informatie hierover, laat het ons dan weten en we helpen je graag!

Daan van Hoof - Onesix
Daan van Hoof

Daan is als Head of Marketing werkzaam bij Onesix. Deze nieuwssite biedt relevante artikelen voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in horeca, retail en speelparken.

Instagram - Brix Templates
Hamburger instagram Onesix
Instagram - Brix Templates
Kiosk Pro 8Tea5 - Onesix
Instagram - Brix Templates
Premium Kiosk bij Punjabi Food - Onesix
Instagram - Brix Templates
Touch bestelzuil onesix
Instagram - Brix Templates