Wil je meer informatie ontvangen over de Kiosk?

Vul hiernaast je e-mailaderes in.

Vul hieronder je e-mailaderes in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Psychologie & Bestellen: 5 Tricks voor meer Upselling

Psychologie & Bestellen: 5 Tricks voor meer Upselling

07 mei, 2024

Verhoog je Verkoop met Psychologische Trucs

In de horeca draait alles om het creëren van een onvergetelijke ervaring voor de klant. Van de smaken op het bord tot de sfeer in het restaurant, elk detail speelt een rol in het vormgeven van de gastervaring. Maar wist je dat psychologie ook een cruciale rol speelt bij het stimuleren van verkoop en het vergroten van omzet? Door slim gebruik te maken van psychologische principes kun je als horecaondernemer het bestellen via bijvoorbeeld je bestelzuil optimaliseren en meer upselling genereren. Wij delen graag vijf effectieve trucs om dit te bereiken.

Kiosk met upselling


Maar eerst, wat is nu precies upselling?

Upselling gaat over het aanmoedigen van klanten om te upgraden naar een duurder product of dienst dan wat ze oorspronkelijk van plan waren te kopen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door hen een luxere versie of een extra functie aan te bieden die meer waarde toevoegt aan hun aankoop.

Cross-selling is een verkoopstrategie waarbij klanten worden aangemoedigd om aanvullende producten te kopen die gerelateerd zijn aan hun oorspronkelijke aankoop. Het doel is om de totale waarde van de verkoop te vergroten door extra items aan te bieden die de oorspronkelijke aankoop kunnen aanvullen of verbeteren.

Deep-selling richt zich op het stimuleren van klanten om meer van hetzelfde product te kopen, meestal in grotere hoeveelheden. Dit kan worden bereikt door hen kortingen of andere incentives aan te bieden om extra eenheden of hoeveelheden van hetzelfde product te kopen.

Visuele Aantrekkelijkheid

Mensen zijn visuele wezens en worden sterk beïnvloed door wat ze zien. Maak gebruik van hoogwaardige afbeeldingen van je gerechten op het scherm van je Kiosk of andere schermen. Zorg ervoor dat de gerechten er smakelijk en aantrekkelijk uitzien, wat de kans vergroot dat klanten extra items toevoegen aan hun bestelling.

Suggestieve Verkoop

Gebruik slimme suggesties om klanten te verleiden tot het toevoegen van extra items aan hun bestelling. Plaats bijvoorbeeld suggesties voor populaire bijgerechten of drankjes naast hoofdgerechten. Door deze suggesties op strategische plaatsen weer te geven, kun je de verkoop van aanvullende producten stimuleren, dit kan ook op een bestelzuil!

Sociale Bewijskracht

Mensen zijn gevoelig voor sociale bewijskracht, wat betekent dat ze eerder geneigd zijn om een product te kopen als ze zien dat anderen het ook doen. Maak gebruik van sociale bewijskracht door populaire items of bestsellers te markeren op het bestelscherm. Dit kan klanten aanmoedigen om deze items ook te bestellen.

Schaarste Creëren

Door een gevoel van urgentie te creëren, kun je de verkoop stimuleren. Gebruik woorden zoals "beperkte voorraad" of "alleen vandaag beschikbaar" naast bepaalde items om een gevoel van schaarste te creëren. Dit kan klanten aansporen om sneller te bestellen en extra items toe te voegen voordat ze uitverkocht zijn.

Beloningen en Incentives

Mensen zijn dol op beloningen en incentives. Bied bijvoorbeeld gratis verzending bij bestellingen boven een bepaald bedrag, of geef korting op een bijgerecht bij aankoop van een hoofdgerecht. Door deze beloningen en incentives aan te bieden, worden klanten aangemoedigd om meer te bestellen en hun bestelling te upgraden.

Door slim gebruik te maken van psychologische trucs kun je als horecaondernemer het bestellen via bijvoorbeeld bestelzuilen optimaliseren en meer upselling genereren. Van visuele aantrekkelijkheid tot suggestieve verkoop en sociale bewijskracht, er zijn tal van manieren om de verkoop te stimuleren en de omzet te verhogen. We helpen we je graag bij het implementeren van deze trucs in jouw horecazaak, zodat je het maximale uit je Kiosk kunt halen en je gasten een onvergetelijke ervaring kunt bieden.

Als je meer wilt weten over onze bestelzuilen en hoe ze jouw restaurant of horeca-zaak kunnen ondersteunen, neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze socials!  😁

Rosalie bedrijfsfoto
Rosalie Vos

Rosalie is als Marketing Medewerker werkzaam bij Onesix. Deze nieuwssite biedt relevante artikelen voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in horeca, retail en speelparken.

Kiosk Pro & Kiosk Premium
Instagram - Brix Templates
Hamburger instagram Onesix
Instagram - Brix Templates
Kiosk Pro 8Tea5 - Onesix
Instagram - Brix Templates
Premium Kiosk bij Punjabi Food - Onesix
Instagram - Brix Templates
Touch bestelzuil onesix
Instagram - Brix Templates