Gymeyes haalt groeigeld op bij BIF

Investering en 1 miljoen gefilmde jumps voor startup Onesix

In de zomer van 2017 lanceerde Onesix als video systeem voor sportscholen. “Het idee was simpel”, vertelt mede-eigenaar Melvin Beemer (27), “Sporters helpen bij het filmen van hun training door actiecamera’s te installeren in sportscholen. De gebruiker filmt via de tablet in de club een oefening vanuit meerdere hoeken, analyseert de video en deelt het met een trainer.”

Trampolineparken 

Een jaar na lancering krijgt Warmerdam een telefoontje van een eigenaar van een trampolinepark uit Breda. Hij wil het systeem direct aanschaffen en gebruiken voor het filmen van jumps in zijn park voor jongeren. Beemer: “Een maand na de lancering bij het park, keken we naar de data en konden niet geloven wat we zagen. Het park maakte ruim 10x meer video’s dan onze best presterende sportschool.”

Pivot

Onesix lanceert daarna in meer trampolineparken en dan gaat het snel. Binnen een jaar starten 60 parken in 16 landen met het videosysteem en worden er meer dan 1 miljoen video’s opgenomen door gebruikers. Het doel van het systeem is niet alleen meer analyseren maar ook plezier hebben. Het “Squatrek” is verruild voor een “Foam Pit” of een “BigAirBag”.

”Voor een jong bedrijf heeft Onesix al een indrukwekkende tractie bij internationale klanten”.    Arjen Heeres

Investering door BIF

Om harder te groeien heeft het bedrijf een investering gekregen van BIF, het Bossche Investeringsfonds. Het fonds bestaat naast de gemeente uit zes private investeerders, waaronder Arjen Heeres, medeoprichter van Quintiq. “Voor een jong bedrijf heeft Onesix al een indrukwekkende tractie bij internationale klanten. Er liggen volop kansen om dit komende jaren verder uit te bouwen.” vertelt Heeres. Het geld wordt gebruikt om de software uit te breiden en meer clubs in het buitenland aan te sluiten.

Onesix Video

Onesix is gratis te gebruiken voor de bezoekers van trampolineparken. De parken betalen een maandelijkse licentie fee voor het gebruik. Doordat duizenden video’s worden gedeeld worden op social media is het een logische marketing investering voor de parken.

Als het aan Warmerdam en Beemer ligt staat er nog veel te gebeuren: “De eerste parken in Amerika, Canada en Australië starten in het begin van 2020 met Onesix. Daarna werken we naar onze volgende mijlpaal: 100 miljoen opgenomen video’s.”